grflag           enflag                   
       
Νέα Εκδηλώσεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης Μαρτίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης Μαρτίου 2018

parelasi ma8iton

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Η δημοτική αρχή διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2018 κορυφώνονται ανήμερα της εθνικής επετείου, με την καθιερωμένη παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Συντάγματος και ολοκληρώνονται με μουσική εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία την Κυριακή το απόγευμα.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Μαρτίου 2018

• Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2018

• Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2018.

• Ώρα 11.00 : Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές σχολείων της πόλης, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία Ηρώων, που θα προσέλθουν με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/Θμιας Εκπ/σης Αργολίδας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Μαρτίου 2018 

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Τα προγράμματα εορτασμού στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ναυπλιέων έχουν ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου

Το πρόγραμμα εορτασμού στην Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου όπως έχει διαμορφωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Μαρτίου 2018 

• Ώρα 7:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου στην Πρόνοια.

• Ώρα 8:00 μ.μ.: Άφιξη επισήμων.

• Ώρα 8:30 μ.μ.: Περιφορά της Εικόνας της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Μαρτίου 2018 

• Ώρα 7:00 Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου στην Πρόνοια.

• Ώρα 8:00: Έπαρση σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από διμοιρία του ΚΕΜΧ με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

• Ώρα 9:30: Άφιξη Επισήμων στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Πρόνοια Ναυπλίου.

• Ώρα 11:00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό κα Ζακυνθηνού Ιωάννα.

• Ώρα 11:.30: Στο χώρο του ηρώου της πόλης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Πρόεδρο και Εισαγγελέα Εφετών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Εκπρόσωπο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Προισταμένους Δ/νσεων Εκπαίδευσης, Πρόεδρο Παραρτήματος Ναυπλίου' Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας , Πρόεδρο 'Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο 'Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Ε.Ε. Σταυρό, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικές νεολαίες και Διάφορους Συλλόγους.

• Ώρα 12:00: Στον προ του Ηρώου της πόλης χώρο (Λεωφ. 25ης Μαρτίου) Θα λάβει χώρα ενώπιον των αρχών παρέλαση αναπήρων Θυμάτων πολέμου, Σωματείων, Συλλόγων, μαθητών-μαθητριών, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

• Ώρα 13:00:
Μουσικοχορευτική παράσταση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου με χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο.
• Ώρα 18:30: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ, με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

• Ώρα 19:30:Μουσική εκδήλωση για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην αίθουσα του Βουλευτικού.

        Τελετάρχης Στέλιος Γκουριώτης


Δημοτική Ενότητα Ασίνης

Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου

Την Κυριακή 25 Μαρτίου και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό, κ. Καφετζή Θεοδώρα. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Κωνσταντίνος Κόντος

Τοπική Κοινότητα Τολού

Την 25 Μαρτίου και ώρα 9:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, της Τοπικής Κοινότητας Τολού.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από μαθήτρια της Έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού.

Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Σοφία Μηναίου

Δημοτική Ενότητα Μιδέας

Την 25 Μαρτίου στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στις 10:30 θα γίνει Δοξολογία. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.
Στη συνέχεια, θα γίνει παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού - Γυμνασίου – Λυκείου.

        Τελετάρχης Ιωάννης Κακούρος

Δημοτική Ενότητα Τίρυνθας

Στην Τίρυνθα, στις 09:15 θα προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων στον Ιερό Ναό Τίμιας Ζώνης, όπου στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τη διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Νέας Τίρυνθας κ. Ελένη Σουλιώτη.

Ακολούθως, στη κεντρική πλατεία στο χώρο του Ηρώου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Ιωάννης Παπαθανασίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ :

Άριας, Λευκακίων, Πυργιωτίκων, Ανυφίου, Αραχναίου, Μιδέας, Παναριτίου, Πουλακίδας,  Ασίνης, Ιρίων, Νέου Ροϊνού και Αγίου Αδριανού.

Και στις παραπάνω τοπικές κοινότητες ,την 25η Μαρτίου, στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια, στις πλατείες των Τοπικών Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και του Ειδικού Γυμνασίου.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου